Welkom! Ik ben Melanie van Melaketovita.

profielfoto melaketovita met citroen

Welkom op mijn website! Hier vind je de lekkerste keto en koolhydraatarme recepten. Van zoete suikervrije kaneel donuts tot hartige koolhydraatarme pizza. En dat gepaard met smakelijke foto’s!

Laat ik mij voorstellen!

Laat ik mij voorstellen. Ik ben Melanie Jennes, een 24-jarige foodie met liefde voor lekker eten, bakken, koken en fotografie. Afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met de bachelor Media en Cultuur en aan de Universiteit van Amsterdam met de master Television and Cross-Media Culture. En sinds dit jaar ook eigenaar van mijn eigen bedrijf ByMelanie.

In 2018 kwam ik in aanraking met een koolhydraatarme en ketogene leefstijl. Na een jaar op mezelf wonen was ik de nodige kilo’s aangekomen van de wijntjes, pasta’s en pizza’s. Ik besloot op 1 april 2018, en nee dat is geen grapje, om de knop om te zetten. Ik koos ervoor om meer gezondere keuzes te maken in mijn dieet en kwam zo uit bij koolhydraatarm en ketogeen eten. Hier voel ik mij lekker bij. Het resultaat? De teller staat nu op -20 kilo!

 

Melanie is aan het bakken

In 2019 maakte ik een Instagram account aan om mijn recepten te delen met anderen. Ik wilde mezelf blijven motiveren en anderen inspireren. Inmiddels is dit account enorm gegroeid met meer dan 500 originele recepten en 8000+ trouwe volgers. Hier ben ik heel dankbaar voor, want zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben.

In de zomer van 2020 herontdekte ik mijn liefde voor fotografie, en in het bijzonder het fotograferen van mijn eigen recepten. Inmiddels heb ik van deze lekkere hobby mijn baan mogen maken. Ik ben dankbaar dat ik met super gave merken mag samen werken waar ik 100% achter sta. Denk hierbij aan merken zoals Steviala, Ketofit, Afvallen met Bregje, Binky Protein, Mishubaking, Foreversnack, Gutness Lifestyle en De Koolhydraatarme Keuken. 

Vanaf nu zijn al mijn recepten dus te vinden hier op melaketovita.com. Je kunt zelf een account aanmaken en je favoriete recepten opslaan door op het hartje te klikken. Zo heb je alle recepten voor je to-do list bij elkaar staan. Heb je een van de recepten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je er een mooie foto van maakt en plaatst op je social media. Vergeet vooral @melaketovita niet te taggen!

Living la keto vita!