Suikervrije limoncello

4 weken

easy

10 porties

Italiaans genieten maar dan zonder de suikers met deze suikervrije limoncello! Met dit recept maak je zelf suikervrije limoncello, lekker om zo te drinken, als spritz, maar ook in gebak zoals een limoncello tiramisu of een limoncello cheesecake.

Je hebt er even geduld voor nodig, zo’n 4 weken, maar dan heb je ook eigen suikervrije limoncello gemaakt! En het is ook nog eens super makkelijk! Je hebt er alleen zo’n 10 citroenen en 96% consumptie alcohol voor nodig. Verwar de alcohol niet met schoonmaak alcohol die verkrijgbaar is in de drogisterij. Deze is NIET geschikt voor consumptie. Ik kocht de 95% consumptie alcohol bij drank.nl. Deze alcohol is geschikt om te consumeren en wordt gebruikt voor het maken van eigen likeur. Daarom is deze alcohol perfect voor deze limoncello! Het is daarbij ook de meest goedkope fles die je online kunt vinden. Je kunt eventueel ook pure vodka of bacardi gebruiken.

De eerste stap voor het maken van deze suikervrije limoncello is het wassen en schillen van de citroenen. Zorg ervoor dat je รฉcht zo min mogelijk wit van de citroen mee schilt. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak in de limoncello later. En dat wil je natuurlijk niet. Voeg de citroenschillen samen met de 95% pure alcohol aan een weckpot toe en zet dit voor 4 weken op een koele en donkere plek zoals in de kelder. Schud 1 keer per week eventjes de weckpot. Mijn limoncello staat nu 2 weken in de kelder, dus nog even geduld voor lekkere suikervrije limoncello recepten!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je volgende nodig:

Op zoek naar meer lekkere zoete recepten? Ga dan naar de receptenpagina voor meer!

Heb je deze suikervrije limoncello ook gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto ervan deelt op Instagram en @melaketovita tagt!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
10 citroenen
500 ml 96% consumptie alcohol
750 ml water
100 gram Steviala Frost

Nutritional Information

Directions

1.

Citroenen schillen - stap 1

Begin eerst met het wassen van de citroenen. Schil vervolgens de citroenen en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk wit nog aan de schil zit. Dit maakt de limoncello namelijk bitter.
Mark as complete
2.

Weckpot vullen - stap 2

Voeg de citroenschillen vervolgens aan een hersluitbare weckpot toe. Schenk hier de 96% pure alcohol bij en sluit de weckpot. Zet dit voor 4 weken op een koele en donkere plek (zoals in de kelder). To be continued...
Mark as complete

Notes

Dit recept bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein percentage ontvang van het aankoopbedrag wanneer je een bestelling doet via deze links. De prijs blijft voor jou hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.